MARSO a szakMAfest-en

2023.11.09. 11:11
MARSO a szakMAfest-en

A MARSO is részt vett pénteken, 2023. szeptember 15-én a szakMAfest elnevezésű eseményen, mely a Kossuth téren adott otthont egy napig a nyíregyházi cégeknek, iskoláknak és képző intézményeknek. Óvodások és iskolások is érdeklődtek a MARSO Kft. standjánál, ahol a marketing, a szerviz és a hr-es kollégák is jelen voltak. Az esős idő ellenére jó hangulatban, vidáman tájékoztattuk az érdeklődőket a Marso Kft.-ről.

A kíváncsiskodók a lenti eszközökről, folyamatokról kaptak információt.:

TPMS

2014. novembere óta csak olyan új személygépjárművek (max. 3.500kg össztömegig) lehetnek forgalomban, amelyek rendelkeznek nyomásfigyelő rendszerrel. Ezt nevezik TPMS-nek, amelyre azért van szükség, hogy időben jelezze az autó vezetőjének, ha valamelyik abroncsban min. 20%-os légnyomásváltozás áll elő.

Ehhez biztosítottuk a helyszínen TPMS-t, programozó eszközt, szelepeket, hogy bemutatásra kerüljön a rendszer működése és felismerjék a fontosságát az érdeklődők.

Abroncshotel

Sokan nem tudják megfelelő körülmények között tárolni a téli vagy nyári abroncsaikat. Ezt megkönnyítve érhető el az ún. abroncshotel szolgáltatás, amely során a bekerülő abroncsok szigorú állapotfelmérésen esnek át. Applikáción keresztül bármikor megtekinthetőek a felmérés során rögzített abroncsok.

Bemutatva a folyamatot, a helyszínen lehetőség volt PDA-n keresztül megismerni az állapotfelmérés lépéseit, valamint a háttértámogató programot is.

Újrafutózás

A tehergépjárművek – pl. buszok – gumiabroncsainak akár több élete is lehet. Az első mintázat lekopását követően után vágható a mintázat majd újrafutózható. A lecsiszolt gumiabroncsot nevezzük karkasznak, amelyre különböző technológiákkal vulkanizálható új futócsík.

A helyszínen megismerkedhettek az érdeklődők a karkasz kinézetével, lehetséges futócsíkkal, ezáltal gyakorlati ismeretet szereztek a folyamatról is.